2010. február 10., szerda

Új vállalkozás - kőre ültetés

Még tavaly nyáron kaptam egy ostorfát. Egy pesti bérházban nevelgették, de nem bírta az erkély klímáját, azt meg főleg nem, amikor be kellett vinni, mert felújították a lakást, és beépítették az egész erkélyt. Így hát megkaptam, hátha helyre jön nálam. A napokban megmetszegettem, mert sok elszáradt gally volt az ágvégeken. Levágtam egy-egy nagyobb zavaró ágat is. Itt láttam, hogy a fa él, jó esélye lesz a kihajtásra. Na mondom, akkor ki is veszem a cserépből, és átteszem egy nevelőtálba. Ekkor láttam a gyökérzetét, hogy igen alkalmas lenne egy kőre ültetésre. Miután afrikai sügereket tartunk, van bőven kő az akváriumokban. Egyet kinéztünk, a drágám kiszedte nekem. Rápróbáltam, szerintem jó is lesz.




Feltöltöttem a neki szánt tálat, behelyeztük a követ. A párom összerakott egy régi ládából egy fakeretet. Ezt rátettük a tál tetejére, hogy fel tudjuk tölteni a fa tövéig földdel.

A fát elhelyeztük, a gyökereket agyaggal rögzítettük.

Eztuán elkezdük feltölteni földdel az egészet.


Ez lett a végeredmény:


Terveim szerint majd nyár elejétől kezdem el a földet fokozatosan letisztítani. Remélem, két szezon alatt sikerül majd leérnem a tervezett földfelszínig.

2010. február 4., csütörtök

Van tanácsotok?

Azon gondolokodtam, hogy ezt a kecskerágót lejjebb kellene vágni. Szerintetek mi lenne, ha a törzsét kb. a felénél elvágnám? Jó lehet? Légyszi adjatok tanácsot, ha tudtok!